Składniki :
- 8 plasterków po 2c karkówki wieprzowej rozbitych lekko tłuczkiem do schabów [rozbijać ostrożnie by mięso się nie rozpadło]
Składniki na marynatę :
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka sosu ostrygowego
- 1 łyżeczka sosu rybnego
- 1 łyżka ostrego keczupu lub sosu bbq
- 1 łyżka musztardy pikantnej
- 1 łyżeczka ostrej papryki w płatkach [ewentualnie mielonej ale papryka w płatkach jest o wiele smaczniejsza]
- 3 łyżki oleju
- szczypta majeranku
- 1 drobno posiekana cebula
- 1 przeciśnięty ząbek czosnku
- sól, pieprz [z solą umiarkowanie ponieważ jest słony sos sojowy i sos rybny]
Wykonanie :
Na początku należy połączyć składniki marynaty a następnie dokładnie nasmarować marynatą rozbite plastry mięsa. Dokładnie obtoczone mięso w marynacie włożyć pod przykryciem do lodówki na całą noc. Na dwie godziny przed pieczeniem na grillu mięso wyjąć z lodówki by nabrało temperatury pokojowej. Grillować z obu stron na rumiano. Podawać z sałatkami ziemniaczanymi.