Składniki :

  • 8 plasterków po 2c karkówki wieprzowej rozbitych lekko tłuczkiem do schabów [rozbijać ostrożnie by mięso się nie rozpadło]

Składniki na marynatę :

  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka sosu ostrygowego
  • 1 łyżeczka sosu rybnego
  • 1 łyżka ostrego keczupu lub sosu bbq
  • 1 łyżka musztardy pikantnej
  • 1 łyżeczka ostrej papryki w płatkach [ewentualnie mielonej ale papryka w płatkach jest o wiele smaczniejsza]
  • 3 łyżki oleju
  • szczypta majeranku
  • 1 drobno posiekana cebula
  • 1 przeciśnięty ząbek czosnku
  • sól, pieprz [z solą umiarkowanie ponieważ jest słony sos sojowy i sos rybny]

Wykonanie :

Na początku należy połączyć składniki marynaty a następnie dokładnie nasmarować marynatą rozbite plastry mięsa. Dokładnie obtoczone mięso w marynacie włożyć pod przykryciem do lodówki na całą noc. Na dwie godziny przed pieczeniem na grillu mięso wyjąć z lodówki by nabrało temperatury pokojowej. Grillować z obu stron na rumiano. Podawać z sałatkami ziemniaczanymi.