Składniki :
- 2 3cm plastry karkówki
- sok z 1/3 grejpfruta
- 3 ząbki czosnku
- oliwa – 2-3 łyżki
- sól, pieprz
- łyżka masła
- łyżka miodu
- pół szklanki soku pomarańczowego
- kopytka
- świeża kolendra
- łyżka sosu teryiaki
Wykonanie :
Mięso lekko rozbić, przyprawić i obsmażyć na maśle na rumiano z obu stron. Sok z grejpfruta wymieszać z sokiem pomarańczowym, przeciśniętym czosnkiem, sosem teryiaki, miodem, przyprawami i oliwą i zalać obsmażone mięso. Dusić pod przykryciem co jakiś czas mieszając aż mięso będzie zupełnie miękkie. W razie, gdyby sos zbyt mocno gęstniał można go podlewać wodą. Sprawdzić smak sosu, ewentualnie doprawić, dodać posiekaną kolendrę i kopytka. Dusić razem kilka minut bez przykrycia by sos zrobił się lepki i obkleił kopytka.