Składniki :

  • filety z ryby o zwartym mięsie
  • ananas konserwowy
  • czerwona papryka 3 sztuki
  • Marynata :
  • sos sojowy 3 łyżki
  • biały ocet winny 2 łyżki
  • cukier 3 łyżki
  • sok pomidorowy 2 łyżki
  • sól, pieprz, chili w proszku

Wykonanie :

Marynata : sos sojowy wymieszać z sokiem pomidorowym. Do octu dodać cukier i mieszać tak długo aż cukier się rozpuści. Wymieszać ocet z cukrem z sosem sojowym z sokiem pomidorowym, dodać 2 łyżki syropu z ananasa. Rybę pokroić w grubą kostkę by się nie rozpadła. paprykę pokroić w podobnej wielkości kawałki co ryba. Ananasa pokroić w podobnej wielkości kawałki co reszta składników. Wszystkie składniki zalać marynatą i odstawić na 2h. Nadziewać naprzemiennie składniki na szpikulce od grilla lub wcześniej namoczone patyczki grillowe i smażyć na grillu często obracając i polewać pozostałą marynatą. Podawać z sałatkami.