Składniki :
- filety z ryby o zwartym mięsie
- ananas konserwowy
- czerwona papryka 3 sztuki
- Marynata :
- sos sojowy 3 łyżki
- biały ocet winny 2 łyżki
- cukier 3 łyżki
- sok pomidorowy 2 łyżki
- sól, pieprz, chili w proszku
Wykonanie :
Marynata : sos sojowy wymieszać z sokiem pomidorowym. Do octu dodać cukier i mieszać tak długo aż cukier się rozpuści. Wymieszać ocet z cukrem z sosem sojowym z sokiem pomidorowym, dodać 2 łyżki syropu z ananasa. Rybę pokroić w grubą kostkę by się nie rozpadła. paprykę pokroić w podobnej wielkości kawałki co ryba. Ananasa pokroić w podobnej wielkości kawałki co reszta składników. Wszystkie składniki zalać marynatą i odstawić na 2h. Nadziewać naprzemiennie składniki na szpikulce od grilla lub wcześniej namoczone patyczki grillowe i smażyć na grillu często obracając i polewać pozostałą marynatą. Podawać z sałatkami.
świetny przepis…naprawde mi smaku narobiłaś :)