Składniki :

  • 8 małych dobrej jakości kiełbasek [mogą być zwykłe lub białe]
  • 16 plasterków boczku wędzonego
  • 2 cebule pokrojone w piórka
  • sól, pieprz, chili w płatkach, czerwona słodka, ostra i wędzona papryka
  • łyżka masła
  • łyżka oleju do smażenia

Wykonanie :

Kiełbaski ponakrawać dowolnie i owinąć każdą w dwa plastry boczku. Cebulę po pokrojeniu przyprawić wszystkimi przyprawami i rozmieszać z olejem by przyprawy dokładnie obkleiły cebulę. Na tackach do grillowania układać warstwę cebuli na spodzie, rozłożyć równo wszędzie małe kawałki masła a na wierzchu układać owinięte w boczek kiełbaski. Grillować przekładając kiełbaski na drugą stronę i lekko mieszając cebulę. Potrawę można przygotować również w piekarniku w naczyniu żaroodpornym. Podawać z sałatkami.