Składniki :
- 8 małych dobrej jakości kiełbasek [mogą być zwykłe lub białe]
- 16 plasterków boczku wędzonego
- 2 cebule pokrojone w piórka
- sól, pieprz, chili w płatkach, czerwona słodka, ostra i wędzona papryka
- łyżka masła
- łyżka oleju do smażenia
Wykonanie :
Kiełbaski ponakrawać dowolnie i owinąć każdą w dwa plastry boczku. Cebulę po pokrojeniu przyprawić wszystkimi przyprawami i rozmieszać z olejem by przyprawy dokładnie obkleiły cebulę. Na tackach do grillowania układać warstwę cebuli na spodzie, rozłożyć równo wszędzie małe kawałki masła a na wierzchu układać owinięte w boczek kiełbaski. Grillować przekładając kiełbaski na drugą stronę i lekko mieszając cebulę. Potrawę można przygotować również w piekarniku w naczyniu żaroodpornym. Podawać z sałatkami.