Składniki :
- – 8 kromek pełnoziarnistego chleba tostowego
- – 2 jajka
- – 1/2 szklanki mleka
- – 4 łyżki masła
- – 20 liści szpinaku
- – 12 suszonych pomidorów
- – 4 plastry sera mozzarella
- – tłuszcz do smażenia
Wykonanie :
Pomidory odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę. Szpinak drobno posiekać. Chleb posmarować masłem. Na 4 kromkach położyć po plasterku sera, pomidory i posiekany szpinak. Przykryć pozostałymi kromkami. Przekroić po przekątnej by powstały trójkąty. W misce roztrzepać mleko z jajkami. Zanurzać trójkąciki, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z oby stron na złoty kolor. Odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podawać ciepłe. Do nadzienia można też dodać paprykę czy też pieczarki. Farsz jest dowolny, wedle własnego pomysłu.