Składniki :

  • – 8 kromek pełnoziarnistego chleba tostowego
  • – 2 jajka
  • – 1/2 szklanki mleka
  • – 4 łyżki masła
  • – 20 liści szpinaku
  • – 12 suszonych pomidorów
  • – 4 plastry sera mozzarella
  • – tłuszcz do smażenia

Wykonanie :

Pomidory odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę. Szpinak drobno posiekać. Chleb posmarować masłem. Na 4 kromkach położyć po plasterku sera, pomidory i posiekany szpinak. Przykryć pozostałymi kromkami. Przekroić po przekątnej by powstały trójkąty. W misce roztrzepać mleko z jajkami. Zanurzać trójkąciki, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z oby stron na złoty kolor. Odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podawać ciepłe. Do nadzienia można też dodać paprykę czy też pieczarki. Farsz jest dowolny, wedle własnego pomysłu.