Składniki :
- 2 opakowania papieru ryżowego
- 70 g suszonych grzybków mun
- 300 g marchewki
- 2 cebule
- 3 ząbki czosnku
- opakowanie ryżowego makaronu nitki
- 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego
- sól, pieprz, łyżka sosu sojowego jasnego, płaska łyżeczka cukru
- olej
- kapusta pekińska
Wykonanie :
Makaron zalać wrzątkiem i odstawić na kilka minut.
Grzybki namoczyć 20 minut we wrzątku [można razem z makaronem].
Marchewkę, cebule, namoczone grzybki, czosnek, wszystkie przyprawy i mięso wrzucić do malaksera i dokładnie posiekać.
Kapustę posiekać drobno ale ręcznie i wmieszać do masy.
Makaron odcedzić, pokroić na drobniejsze kawałki i wmieszać do masy.
Papier ryżowy namoczyć w gorącej wodzie, kłaść po dwa na sobie, faszerować, zawijać jak gołąbki najszczelniej i najciaśniej jak to tylko możliwe i smażyć na oleju lub w głębokim tłuszczu na złoto.
piękne zdjęcie!