Składniki :
- 3 białe cebule
- 3 duże marchewki
- 8 dużych ziemniaków
- 1 główka czosnku
- 1 szklanka białego wytrawnego wina
- 2 szklanki drobiowego rosołu
- 2 grube filety rybne o zwartym mięsie np. dorsz
- 2 szklanki zielonej fasolki szparagowej
- 1 opakowanie średniej wielkości krewetek
- sól, pieprz, sos rybny i sojowy do smaku
- natka pietruszki do podania
- 1 łyżka masła
- szklanka namoczonych i posiekanych grzybków mun
- 0,5 kg małych pieczarek
Wykonanie :
Na maśle podsmażyć pokrojone na połówki pieczarki z drobno posiekaną cebulę i czosnkiem, dodać posiekaną w plasterki marchewkę, podsmażać jeszcze razem 5 minut a następnie dodać pokrojoną w kostkę rybę i krewetki, smażyć 2 minuty a następnie zalać winem i rosołem. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, grzybki, pietruszkę, przyprawy i sosy, fasolkę i dusić na małym ogniu pod przykryciem 15 minut. Sprawdzić czy ziemniaki są miękkie, doprawić jeśli to konieczne i podawać do ryżu.