Składniki :

  • 3 białe cebule
  • 3 duże marchewki
  • 8 dużych ziemniaków
  • 1 główka czosnku
  • 1 szklanka białego wytrawnego wina
  • 2 szklanki drobiowego rosołu
  • 2 grube filety rybne o zwartym mięsie np. dorsz
  • 2 szklanki zielonej fasolki szparagowej
  • 1 opakowanie średniej wielkości krewetek
  • sól, pieprz, sos rybny i sojowy do smaku
  • natka pietruszki do podania
  • 1 łyżka masła
  • szklanka namoczonych i posiekanych grzybków mun
  • 0,5 kg małych pieczarek

Wykonanie :

Na maśle podsmażyć pokrojone na połówki pieczarki z drobno posiekaną cebulę i czosnkiem, dodać posiekaną w plasterki marchewkę, podsmażać jeszcze razem 5 minut a następnie dodać pokrojoną w kostkę rybę i krewetki, smażyć 2 minuty a następnie zalać winem i rosołem. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, grzybki, pietruszkę, przyprawy i sosy, fasolkę i dusić na małym ogniu pod przykryciem 15 minut. Sprawdzić czy ziemniaki są miękkie, doprawić jeśli to konieczne i podawać do ryżu.