Składniki :
- 1 dojrzałe awokado
- ugotowane krewetki [lub usmażone na maśle z cytryną, wedle uznania]
- domowy majonez -> http://penelope.nstrefa.pl/domowy-majonez-by-penelope/
- sałata masłowa
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 jajko ugotowane na twardo
- czubata łyżka pikantnego keczupu
- 1 czerwona cebula
- 1 ząbek czosnku
- łyżka posiekanego koperku
Wykonanie :
Awokado pokroić w drobną kostkę razem z cebulą i jajkiem na twardo.
Czosnek przecisnąć przez praskę.
Do majonezu dodać keczup, koperek, sok z cytryny, krewetki i połączyć z resztą przygotowanych składników.
Miseczki wyłożyć liśćmi sałaty i do każdej nakładać koktajl.
Schłodzić na 30 minut przed podaniem.