Składniki :

  • 1 dojrzałe awokado
  • ugotowane krewetki [lub usmażone na maśle z cytryną, wedle uznania]
  • domowy majonez ->                                          http://penelope.nstrefa.pl/domowy-majonez-by-penelope/
  • sałata masłowa
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • czubata łyżka pikantnego keczupu
  • 1 czerwona cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • łyżka posiekanego koperku

Wykonanie :

Awokado pokroić w drobną kostkę razem z cebulą i jajkiem na twardo.
Czosnek przecisnąć przez praskę.
Do majonezu dodać keczup, koperek, sok z cytryny, krewetki i połączyć z resztą przygotowanych składników.
Miseczki wyłożyć liśćmi sałaty i do każdej nakładać koktajl.
Schłodzić na 30 minut przed podaniem.