Składniki :
- opakowanie średniej wielkości krewetek
- 1 sałata rzymska
- 1 zielony ogórek
- 2 szklanki pomidorków koktajlowych
- 1 awokado
- szklanka jogurtu naturalnego
- 1 łyżka sosu wooster
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka ostrego keczupu
- 1 łyżka sosu tabasco
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 przeciśnięty ząbek czosnku
- 1 łyżeczka masła
- sól, pieprz
- pieprz marynowany do podania
- świeża kolendra do podania
- pestki dyni i słonecznika do podania
Wykonanie :
Na maśle z czosnkiem, przyprawami i sokiem z cytryny usmażyć krewetki uważając by ich nie przeciągnąć by nie były gumowe. Przełożyć krewetki razem z sokiem z patelni do miseczki, dodać jogurt, sos wooster, majonez, keczup, tabasco i całość wymieszać. Sprawdzić smak sosu, doprawić w razie konieczności i włożyć do lodówki na 2h. Na półmisku rozłożyć podzieloną na mniejsze kawałki sałatę, pokrojone pomidorki, posiekanego dowolnie ogórka, pokrojone na plasterki awokado, na wierzch rozłożyć schłodzony sos z krewetkami i przybrać sałatkę pestkami, marynowanym pieprzem i kolendrą. Od razu podawać.
