Składniki :
- 2 jajka – usmażony omlet bez przypraw
- 6 paluszków krabowych surimi
- 1 marchewka pocięta w cienkie słupki
- glony nori
- 1 awokado pocięte w plasterki
- ugotowany bez soli ryż do sushi
- woda z octem ryżowym [2 szklanki wody i 3 łyżki octu] do moczenia dłoni by ryż się dobrze rozprowadzał i nie kleił do rąk
- 1 zielony ogórek
- liście świeżego szpinaku
- puszka tuńczyka lub szynka konserwowa
- prażony biały sezam
Wykonanie :
Na macie ułożyć nori i rozłożyć ryż posypując go sezamem i pamiętając o pozostawieniu wolnego brzegu by zakleić rulon. Następnie rozłożyć omlet, paluszki krabowe, marchewkę, awokado, ogórka, szpinak i tuńczyka-lub szynkę pokrojoną w paski. Całość zwijać w ciasny rulon zaklejając pozostawiony wolny brzeg a następnie kroić klasycznie jak sushi. Można podawać z kawiorem i sosami majonezowymi.