- – 1 duży por – tylko biała część
- – 2 duże cebule
- – 4 ząbki czosnku
- – filety rybne
- – ziemniaki
- – masło
- – oliwa
- – sól,pieprz
- – brokuły
- – 2 jajka
Wykonanie :
Pora i cebulę posiekać na drobną kosteczkę i usmażyć na oliwie. Ziemniaki obrać,pokroić na mniejsze równe kawałki i wstawić do gotowania razem z posiekanymi ząbkami czosnku i solą. Filety rybne usmażyć na patelni bez panierki, osolić i opieprzyć. 5 minut przed końcem gotowania ziemniaków dodać do nich podzielone na równe kawałki różyczki brokułów. Ziemniaki z brokułami odlać, dodać 3 łyżki masła, 2 jajka, cebulę i rybę. Wszystko bardzo dokładnie zagnieść na puszyste i gładkie piure. Odstawić na kilka minut do lekkiego przestygnięcia by się nie poparzyć podczas turlania kotlecików. Uturlać kotleciki, ewentualnie obtoczyć w mące i smażyć na oliwie na średnim ogniu na rumiano.
Jejus, juz czuje jakie to dobre:)