Składniki :

  • 4 filety z dorsza
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • 2 łyżki sosu ostrygowego
  • 2 łyżki sosu słodkie chili
  • 1/3 łyżeczki płatków chili
  • 1 łyżeczka czerwonej pasty curry
  • 2 przeciśnięte ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • świeża kolendra
  • mąka do panierowania lub bułka tarta
  • olej do smażenia

Wykonanie :

Do blendera z kielichem lub malaksera wrzucić wszystkie składniki oprócz mąki i kolendry i całość dokładnie zmiksować na gładką masę rybną. Do masy dodać posiekana kolendrę. Formować małe kotleciki, panierować w bułce lub mące i smażyć na rumiano z obu stron na oleju. Podawać do sałatek lub jako dodatek do orientalnej zupy rybnej lub z krewetkami.