Składniki :

  • – 100 g mielonej baraniny (100 g odpowiada ilości na 1 osobę) ; (można dodać więcej – zależnie od zamierzonych ilości porcji)
  • – 50 g mielonej wieprzowiny (lub więcej…)
  • – 1 duża cebula
  • – 3 ząbki czosnku
  • – 60-70 ml jogurtu
  • – pół łyżeczki curry
  • – pół łyżeczki świeżej mięty
  • – sól

Wykonanie :

Cebulę, zioła i czosnek drobno siekamy, dodajemy do mięsa i wyrabiamy . W trakcie wyrabiania dodajemy jogurt i curry . Gdy mięso jest już dobrze wyrobione i doprawione, formujemy z niego zgrabne kotleciki, które następnie smażymy na grillu po 5-7 minut z każdej strony . Ponieważ są przyrządzone na sposób indyjski, możemy je podać z ryżem i z sałatkami .