Składniki :
- puszka kukurydzy
- 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego
- czerwona papryka
- czerwona cebula
- ząbek czosnku
- pęczek kolendry
- 10 pomidorków koktajlowych
- jajko
- świeże chili
- sól, pieprz, chimayo chorizo-przyprawa mix meksykański, przyprawa-pomidory z solą morską, słodka papryka, curry, szczypta kurkumy dla koloru
- łyżka masła
Wykonanie :
Na maśle podsmażyć posiekaną cebulę z pomidorami, chili i czosnkiem, dodać kukurydzę, pokrojoną drobno paprykę, całość mocno przyprawić (jak do mięsa) i dodać posiekaną kolendrę. Lekko przestudzić, wmieszać mięso, dodać jajko i wyrobić masę jak na kotlety. Formować płaskie kotlety i smażyć obtoczone w bułce tartej lub mące na rumiano z obu stron. Podawać z ryżem smażonym z warzywami lub klasycznym.