Składniki :
- 0,5 kg mięsa mielonego
- żółty ser
- 1 duże kwaśne jabłko
- 1 duża czerwona cebula
- łyżka musztardy, sól, pieprz, 2 łyżki sosu worcester, łyżka keczupu [najlepiej pikantnego]
- 2 jajka
- bułka tarta
- natka pietruszki
- 1 przeciśnięty ząbek czosnku
Wykonanie :
Do mięsa dodać połowę utartego żółtego sera, utarte jabłko, drobno posiekaną cebulę i podsmażoną z czosnkiem na maśle [ostudzoną], wszystkie przyprawy i dodatki, jajka i posiekaną natkę pietruszki.
Całą masę wyrobić bardzo dokładnie.
Smażyć kotlety obtoczone w bułce tartej na rumiano z obu stron.
Na koniec przełożyć kotlety do naczynia żaroodpornego lub na blaszkę do pieczenia, posypać resztą utartego sera i zapiec na rumiano.