Składniki :
- 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 1 zielona papryka
- 2 łyżki posiekanych drobno oliwek [pomieszane zielone z czarnymi]
- 1 czerwona cebula
- 3 ząbki czosnku
- 4 jajka
- bułka tarta
- mała puszka kukurydzy
- mała puszka zielonego groszku
- 1 pomidor
- olej do smażenia
- sól, pieprz, czerwona ostra i słodka papryka, curry, garam masala, chili
Wykonanie :
Mięso wymieszać bardzo dokładnie ze wszystkimi przyprawami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i jajkami i odstawić na bok do przegryzienia się smaków.
Papryki posiekać w bardzo drobną kosteczkę razem z cebulą i pomidorem.
Wymieszać z oliwkami, odcedzonym groszkiem i kukurydzą.
Warzywa połączyć z odstawionym na bok mięsem, formować podłużne rulony, panierować w bułce tartej i smażyć na dość głębokim oleju z obu stron na rumiano.
Podawać z sosami jogurtowymi i sałatkami.