Składniki :

  • 4 ogórki konserwowe pokrojone w kostkę
  • kilka plasterków papryki konserwowej pokrojonej w kostkę
  • kilka małych marynowanych ostrych papryczek drobno pokrojonych [ilość dodanych papryczek zależy od preferowanej ostrości]
  • 0,7 kg mielonej wieprzowiny [z dowolnego kawałka]
  • 4 przeciśnięte ząbki czosnku
  • 1 cebula posiekana w kostkę
  • 1 cukinia pokrojona w kostkę i usmażona na maśle
  • 4 łyżki keczupu
  • sól, pieprz, słodka, ostra i wędzona papryka
  • 1 jajko

Wykonanie :

Do mięsa dodać ogórki, obie papryki, czosnek, cebulę, cukinię, keczup, przyprawy i jajko a następnie dokładnie całość wyrobić. Po uformowaniu okrągłych kotletów grillować na rumiano z obu stron i podawać z sałatkami.