Składniki :
- 4 ogórki konserwowe pokrojone w kostkę
- kilka plasterków papryki konserwowej pokrojonej w kostkę
- kilka małych marynowanych ostrych papryczek drobno pokrojonych [ilość dodanych papryczek zależy od preferowanej ostrości]
- 0,7 kg mielonej wieprzowiny [z dowolnego kawałka]
- 4 przeciśnięte ząbki czosnku
- 1 cebula posiekana w kostkę
- 1 cukinia pokrojona w kostkę i usmażona na maśle
- 4 łyżki keczupu
- sól, pieprz, słodka, ostra i wędzona papryka
- 1 jajko
Wykonanie :
Do mięsa dodać ogórki, obie papryki, czosnek, cebulę, cukinię, keczup, przyprawy i jajko a następnie dokładnie całość wyrobić. Po uformowaniu okrągłych kotletów grillować na rumiano z obu stron i podawać z sałatkami.