Składniki :

  • – 3 szklanki ryżu
  • – 3 cebule
  • – 3 ząbki czosnku
  • – 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • – 3 łyżki sosu sojowego
  • – 3 łyżki mąki
  • – bułka tarta
  • – oliwa do smażenia
  • – sproszkowany imbir
  • – kolendra
  • – pieprz i sól

Wykonanie :

Ryż wypłukać, zalać 6- cioma szklankiami wody i ugotować . Powinien się lekko rozklejać . Czosnek rozetrzeć z solą, cebulę posiekać w kostkę . Ryż, cebule, czosnek i natkę dokładnie zmiksować, wymieszać z sosem sojowym, przyprawić do smaku kolendrą i imbirem, pieprzem i solą . Z masy formować kotlety, panierować w mące wymieszanej z bułką tartą, smażyć na rumiano .