Składniki :

  • 0,4 kg mielonej łopatki wieprzowej
  • 0,2 mielonej wołowiny
  • 1 czerstwa bułka namoczona w bulionie lub mleku
  • 1 łyżka masła
  • olej
  • 1 biała cebula
  • mały kawałek pora (białej części)
  • pół pęczka natki pietruszki
  • 1 jajko
  • 1 serek camembert
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka majeranku
  • sól, pieprz
  • bułka tarta

Wykonanie :

Mięso dokładnie wyrobić z odciśniętą bułką, wcześniej usmażoną na maśle cebulą i porem, posiekaną natką, jajkiem, przyprawami i następnie faszerować kotlety kawałkami sera i dokładnie je zaklejać by ser podczas smażenia nie wypłynął, potem obtaczać w bułce i smażyć jak zwykłe kotlety na rumiano.