Składniki :

  • 5 dużych pomidorów
  • 2 czerwone cebule
  • 3 czerwone papryki
  • 3 ząbki czosnku
  • oliwa
  • woda mineralna
  • 300ml soku pomidorowego
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki
  • krewetki tygrysie usmażone z czosnkiem i cytryną na maśle do podania

Wykonanie :

Pomidory, cebule, papryki polać oliwą, posypać przyprawami i wstawić do piekarnika pod grill. Grillować tak długo aż warzywa zaczną wydzielać aromat i znacznie zmiękną. [Będzie to trwało przynajmniej 15 minut].
Warzywa po ugrilowaniu zmiksować, dodać przeciśnięty czosnek, sok pomidorowy, przyprawić, ponownie zmiksować i w razie gdyby zupa była zbyt gęsta – dolać wodę mineralną. Natkę posiekać i dodać do gotowej zupy. Podawać z dużymi krewetkami.