Składniki :
- 5 dużych pomidorów
- 2 czerwone cebule
- 3 czerwone papryki
- 3 ząbki czosnku
- oliwa
- woda mineralna
- 300ml soku pomidorowego
- sól, pieprz
- natka pietruszki
- krewetki tygrysie usmażone z czosnkiem i cytryną na maśle do podania
Wykonanie :
Pomidory, cebule, papryki polać oliwą, posypać przyprawami i wstawić do piekarnika pod grill. Grillować tak długo aż warzywa zaczną wydzielać aromat i znacznie zmiękną. [Będzie to trwało przynajmniej 15 minut].
Warzywa po ugrilowaniu zmiksować, dodać przeciśnięty czosnek, sok pomidorowy, przyprawić, ponownie zmiksować i w razie gdyby zupa była zbyt gęsta – dolać wodę mineralną. Natkę posiekać i dodać do gotowej zupy. Podawać z dużymi krewetkami.