Składniki :

  • makaron mini rurki [lub każdy inny ulubiony]
  • butelka passaty pomidorowej
  • 7 ząbków czosnku [dla mniej odważnych 2-3 ząbki]
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • opakowanie mrożonych małych krewetek koktajlowych
  • oregano,zioła prowansalskie,tymianek,rozmaryn
  • sól, pieprz, sos sojowy, sos rybny, sos worcester, cukier do smaku
  • 1 cebula
  • mieszanka warzyw chińskich
  • pędy bambusa
  • łyżka masła
  • olej

Wykonanie :

Na oleju z masłem usmażyć posiekaną cebulę z przeciśniętym czosnkiem i krewetkami, dodać warzywa chińskie, przyprawy,zioła,passatę i pietruszkę i całość dusić pod przykryciem 20 minut na małym ogniu. Po tym czasie sprawdzić smak, dodać pędy bambusa, ewentualnie jeszcze doprawić do smaku sosami itp i na koniec podawać z makaronem.