Składniki :
- makaron mini rurki [lub każdy inny ulubiony]
- butelka passaty pomidorowej
- 7 ząbków czosnku [dla mniej odważnych 2-3 ząbki]
- 2 łyżki natki pietruszki
- opakowanie mrożonych małych krewetek koktajlowych
- oregano,zioła prowansalskie,tymianek,rozmaryn
- sól, pieprz, sos sojowy, sos rybny, sos worcester, cukier do smaku
- 1 cebula
- mieszanka warzyw chińskich
- pędy bambusa
- łyżka masła
- olej
Wykonanie :
Na oleju z masłem usmażyć posiekaną cebulę z przeciśniętym czosnkiem i krewetkami, dodać warzywa chińskie, przyprawy,zioła,passatę i pietruszkę i całość dusić pod przykryciem 20 minut na małym ogniu. Po tym czasie sprawdzić smak, dodać pędy bambusa, ewentualnie jeszcze doprawić do smaku sosami itp i na koniec podawać z makaronem.