Składniki :

  • pęczek kolendry do podania
  • 8 pałek z kurczaka
  • mąka ziemniaczana do zagęszczenia sosu

Marynata :

  • 6 przeciśniętych ząbków czosnku
  • łyżeczka utartego imbiru
  • sól, pieprz
  • 1 małe świeże posiekane drobno chili
  • 4 łyżki sosu rybnego
  • 2 łyżki ciemnego sosu sojowego

Wykonanie :

Składniki na marynatę połączyć ze sobą a następnie zalać nimi mięso, dokładnie wymieszać i odstawić do marynowania najlepiej na noc. Następnie mięso odsączyć i mocno wysmażyć na oleju aż będzie całkowicie miękkie. Zalać pozostałą marynatą, lekko podlać wodą, zaciągnąć mąką ziemniaczaną i dusić pod przykryciem kilka chwil. Na koniec dodać posiekaną kolendrę. Podawać z ryżem.