Składniki :
- pęczek kolendry do podania
- 8 pałek z kurczaka
- mąka ziemniaczana do zagęszczenia sosu
Marynata :
- 6 przeciśniętych ząbków czosnku
- łyżeczka utartego imbiru
- sól, pieprz
- 1 małe świeże posiekane drobno chili
- 4 łyżki sosu rybnego
- 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
Wykonanie :
Składniki na marynatę połączyć ze sobą a następnie zalać nimi mięso, dokładnie wymieszać i odstawić do marynowania najlepiej na noc. Następnie mięso odsączyć i mocno wysmażyć na oleju aż będzie całkowicie miękkie. Zalać pozostałą marynatą, lekko podlać wodą, zaciągnąć mąką ziemniaczaną i dusić pod przykryciem kilka chwil. Na koniec dodać posiekaną kolendrę. Podawać z ryżem.