Składniki :

  • 2 piersi z kurczaka zamarynowane w : soli z pieprzem, przyprawie do kurczaka, soku z jednej cytryny, łyżce jogurtu, przeciśniętymi dwoma ząbkami czosnku
  • 1 grejpfrut podzielony na cząstki i obrany z albedo [białych błonek]
  • 0,2 kg małych pieczarek posiekanych w plasterki i usmażonych na łyżeczce masła
  • ser feta
  • koperek do podania
  • kilka zielonych oliwek
  • dowolna sałata np masłowa
  • mała czerwona cebula pokrojona w piórka
  • żółta papryka pokrojona w paski
  • 1 świeża papryczka chili posiekana w plasterki
  • 3 duże pomidory
  • dressing : sól, pieprz, aceto balsamico, łyżeczka musztardy, łyżeczka jogurtu naturalnego, łyżka oliwy, 1 przeciśnięty ząbek czosnku

Wykonanie :

Na początku należy ugrillować kurczaka [jak będzie padać to nic straconego, olać grilla i upiec kurczaka w piekarniku ;)
Przygotować sałatkę : na półmisku ułożyć sałatę, na niej usmażone pieczarki, pokrojone pomidory, całe oliwki, chili, paprykę, ser feta, cebulę, grejpfruta, pokrojonego na małe kawałki kurczaka, koperek i całość polać sosem. Od razu podawać.