Składniki :
- 2 piersi z kurczaka zamarynowane w : soli z pieprzem, przyprawie do kurczaka, soku z jednej cytryny, łyżce jogurtu, przeciśniętymi dwoma ząbkami czosnku
- 1 grejpfrut podzielony na cząstki i obrany z albedo [białych błonek]
- 0,2 kg małych pieczarek posiekanych w plasterki i usmażonych na łyżeczce masła
- ser feta
- koperek do podania
- kilka zielonych oliwek
- dowolna sałata np masłowa
- mała czerwona cebula pokrojona w piórka
- żółta papryka pokrojona w paski
- 1 świeża papryczka chili posiekana w plasterki
- 3 duże pomidory
- dressing : sól, pieprz, aceto balsamico, łyżeczka musztardy, łyżeczka jogurtu naturalnego, łyżka oliwy, 1 przeciśnięty ząbek czosnku
Wykonanie :
Na początku należy ugrillować kurczaka [jak będzie padać to nic straconego, olać grilla i upiec kurczaka w piekarniku ;)
Przygotować sałatkę : na półmisku ułożyć sałatę, na niej usmażone pieczarki, pokrojone pomidory, całe oliwki, chili, paprykę, ser feta, cebulę, grejpfruta, pokrojonego na małe kawałki kurczaka, koperek i całość polać sosem. Od razu podawać.