Składniki :
- – 500 g filetów z piersi kurczaka
- – 2 łyżki oleju
- – 1 czerwona cebula pokrojona w piórka
- – 180 g pieczarek pokrojonych w plasterki
- – 100 g nerkowców
- – 75 g żółtej pasty fasolowej
- – świeża kolendra do przybrania
- – ugotowany ryż jako dodatek do podania
Wykonanie :
Kurczaka pokroić w wąskie paski. W nagrzanym woku rozgrzać olej i smażyć na nim mięso na dużym ogniu cały czas mieszając przez 5 minut. Dodać cebulę, i pieczarki i smażyć na ostrym ogniu kolejne 5 minut. Nerkowce w tym czasie opiec w piekarniku na złotobrązowy kolor. Przypieczone orzechy i pastę fasolową dodać do składników do woka, wymieszać i gotować 3 minuty. Gotową potrawę przełożyć do miseczek z ryżem i posypać kolendrą.