Składniki :

  • – 500 g filetów z piersi kurczaka
  • – 2 łyżki oleju
  • – 1 czerwona cebula pokrojona w piórka
  • – 180 g pieczarek pokrojonych w plasterki
  • – 100 g nerkowców
  • – 75 g żółtej pasty fasolowej
  • – świeża kolendra do przybrania
  • – ugotowany ryż jako dodatek do podania

Wykonanie :

Kurczaka pokroić w wąskie paski. W nagrzanym woku rozgrzać olej i smażyć na nim mięso na dużym ogniu cały czas mieszając przez 5 minut. Dodać cebulę, i pieczarki i smażyć na ostrym ogniu kolejne 5 minut. Nerkowce w tym czasie opiec w piekarniku na złotobrązowy kolor. Przypieczone orzechy i pastę fasolową dodać do składników do woka, wymieszać i gotować 3 minuty. Gotową potrawę przełożyć do miseczek z ryżem i posypać kolendrą.