Składniki :
- pierś z kurczaka
- małe opakowanie śmietanki 30%
- natka pietruszki
- kilka dużych pieczarek
- łyżka masła
- sól, pieprz, szczypta curry
- oliwa
Wykonanie :
Na początku należy usmażyć pokrojone w duże kawałki pieczarki na oliwie z masłem aż puszczą dużo wody.
Wodę odlać, [odstawić na bok bo będzie potrzebna] pieczarki chwilę smażyć, podrumienić a następnie dodać posiekaną i przyprawioną pierś z kurczaka.
Całość razem smażyć cały czas mieszając a następnie podlać wcześniej odlanym płynem po pieczarkach.
Dodać natkę pietruszki i wcześniej zahartowaną śmietaną odrobiną płynu po duszeniu grzybów.
Dusić na małym ogniu kilka minut, sprawdzić smak, ewentualnie doprawić do smaku.
Całość można zagęścić mąką.
Podawać z grzankami lub ryżem.