Składniki :

  • 4 udka z kurczaka
  • szklanka jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki śmietany 12%
  • 4 przeciśnięte ząbki czosnku
  • sól,pieprz,curry,kurkuma,czerwona ostra i słodka papryka,czubryca czerwona i zielona
  • kapary
  • czarne oliwki
  • masło
  • oliwa

Wykonanie :
Udka z kurczaka mocno przyprawić i obsmażyć bardzo mocno z obu stron na maśle z oliwą.
Zalać udka jogurtem i śmietaną,całość przemieszać,dodać czosnek,posiekane czarne oliwki i kapary.
Dusić pod przykryciem na małym ogniu co jakiś czas mieszając przez 30 minut.
Sprawdzić smak sosu,ewentualnie doprawić i dusić jeszcze 15 minut by mięso odchodziło od kości.
Podawać z ostrymi piklami i piure ziemniaczanym z czosnkiem i gałką muszkatołową.