Składniki :
- 4 udka z kurczaka
- szklanka jogurtu naturalnego
- 3 łyżki śmietany 12%
- 4 przeciśnięte ząbki czosnku
- sól,pieprz,curry,kurkuma,czerwona ostra i słodka papryka,czubryca czerwona i zielona
- kapary
- czarne oliwki
- masło
- oliwa
Wykonanie :
Udka z kurczaka mocno przyprawić i obsmażyć bardzo mocno z obu stron na maśle z oliwą.
Zalać udka jogurtem i śmietaną,całość przemieszać,dodać czosnek,posiekane czarne oliwki i kapary.
Dusić pod przykryciem na małym ogniu co jakiś czas mieszając przez 30 minut.
Sprawdzić smak sosu,ewentualnie doprawić i dusić jeszcze 15 minut by mięso odchodziło od kości.
Podawać z ostrymi piklami i piure ziemniaczanym z czosnkiem i gałką muszkatołową.