• 4 udka z kurczaka
  • 3 szklanki kuskusu perłowego ugotowanego w rosole
  • natka pietruszki do podania
  • sól, pieprz, zatar, papryka w płatkach, chili w płatkach, curry, kurkuma
  • 2 łyżki oliwy
  • łyżka masła
  • 2 wydrążone cukinie
  • 3 czerwone cebule
  • główka czosnku
  • słoiczek marynowanej papryki
  • garść czarnych tureckich oliwek
  • 3 szklanki rosołu drobiowego

W pierwszej kolejności należy przyprawić mięso wszystkimi przyprawami i upiec w piekarniku na rumiano często obracając podczas pieczenia. Mięso zdjąć z blachy a wytopiony tłuszcz z przyprawami zlać na patelnię. Do zlanego tłuszczu dodać oliwę i masło i rozgrzać. Cebulę posiekać razem z czosnkiem, papryką, cukinią a następnie usmażyć uważając by czosnek się nie przypalił. Dodać rosół, natkę, oliwki i dusić całość na średnim ogniu co jakiś czas mieszając. Po 10 minutach sprawdzić smak, doprawić do smaku i dodać upieczone mięso i wcześniej ugotowany w rosole kuskus. Całość chwilę dusić pod przykryciem i podawać posypane natką.