Składniki :

  • opakowanie makaronu łazanki
  • kapusta kiszona
  • 2 marchewki
  • duży kubek namoczonych grzybków
  • sól, pieprz, ziela angielskie, liście laurowe
  • czubata łyżka koncentratu pomidorowego
  • czubata łyżka mąki
  • łyżka masła

Wykonanie :

Kapustę należy przepłukać i według upodobań posiekać lub zostawić w długich nitkach.
Wrzucić na masło i smażyć co jakiś czas mieszając.
Dodać utarte na tarce o dużych oczkach marchewki i razem smażyć.
Po 10 minutach dodać wcześniej pokruszone na mniejsze kawałki i zalane wrzątkiem grzybki razem z wodą z ich moczenia, przyprawy, koncentrat i mąkę.
Całość dusić na małym ogniu co jakiś czas mieszając.W razie potrzeby można podlewać wodą.
Makaron klasycznie ugotować w osolonej wodzie.
Kapustę posmakować, ewentualnie doprawić i na koniec wymieszać z makaronem.
2015708191627