Składniki :
- opakowanie makaronu łazanki
- kapusta kiszona
- 2 marchewki
- duży kubek namoczonych grzybków
- sól, pieprz, ziela angielskie, liście laurowe
- czubata łyżka koncentratu pomidorowego
- czubata łyżka mąki
- łyżka masła
Wykonanie :
Kapustę należy przepłukać i według upodobań posiekać lub zostawić w długich nitkach.
Wrzucić na masło i smażyć co jakiś czas mieszając.
Dodać utarte na tarce o dużych oczkach marchewki i razem smażyć.
Po 10 minutach dodać wcześniej pokruszone na mniejsze kawałki i zalane wrzątkiem grzybki razem z wodą z ich moczenia, przyprawy, koncentrat i mąkę.
Całość dusić na małym ogniu co jakiś czas mieszając.W razie potrzeby można podlewać wodą.
Makaron klasycznie ugotować w osolonej wodzie.
Kapustę posmakować, ewentualnie doprawić i na koniec wymieszać z makaronem.