Składniki :
- -> sałata lodowa
- ->pomidorki koktajlowe
- -> 1 ogórek wąż
- -> 1 czerwona papryka
- -> ser feta
- -> bagietka na grzanki czosnkowe
- -> oliwa z oliwek
- -> ocet winny
- -> zioła – mieszanka dowolna np tymianek, oregano, bazylia, cząber itp.
- -> sól,pieprz
- -> sok z cytryny do dressingu
- -> pęczek rzodkiewek
- -> sporo przeciśniętego czosnku do grzanek
Wykonanie :
Bagietkę pokroić w kostkę, nasączyć oliwą i wmasować w przeciśnięty czosnek. Usmażyć na blasze w piekarniku na złoto-brązowo. Odstawić do ostygnięcia. Warzywa dowolnie posiekać, z oliwy, octu, soku cytrynowego, przypraw i ziół zrobić dressing. Warzywa wymieszać z dressingiem i włożyć do salaterki. Na wierzchu rozsypać pokrojony w kostkę ser feta i grzanki czosnkowe.