Składniki :

  • -> sałata lodowa
  • ->pomidorki koktajlowe
  • -> 1 ogórek wąż
  • -> 1 czerwona papryka
  • -> ser feta
  • -> bagietka na grzanki czosnkowe
  • -> oliwa z oliwek
  • -> ocet winny
  • -> zioła – mieszanka dowolna np tymianek, oregano, bazylia, cząber itp.
  • -> sól,pieprz
  • -> sok z cytryny do dressingu
  • -> pęczek rzodkiewek
  • -> sporo przeciśniętego czosnku do grzanek

Wykonanie :

Bagietkę pokroić w kostkę, nasączyć oliwą i wmasować w przeciśnięty czosnek. Usmażyć na blasze w piekarniku na złoto-brązowo. Odstawić do ostygnięcia. Warzywa dowolnie posiekać, z oliwy, octu, soku cytrynowego, przypraw i ziół zrobić dressing. Warzywa wymieszać z dressingiem i włożyć do salaterki. Na wierzchu rozsypać pokrojony w kostkę ser feta i grzanki czosnkowe.