Składniki :

  • 2 opakowania łososia w kawałku
  • sok z jednej limonki
  • 4 słodkie pomidory
  • 1 czerwona cebula
  • pieprz cytrynowy, sól, pieprz
  • pęczek kolendry
  • oliwa z chili
  • łyżeczka masła
  • 2 łyżki sosu słodko-kwaśnego

Wykonanie :

Rybę nasmarować sosem słodko-kwaśnym i przyprawami i odstawić na bok. Pomidory pokroić w kostkę, dodać sok z limonki, posiekaną drobno cebulę, sól, pieprz, posiekaną kolendrę, a następnie całą salsę rozmieszać z kilkoma łyżkami oliwy i podsmażyć całość na maśle aż pomidory i cebula zmiękną. Mięso ułożyć w rękawie do pieczenia i piec aż straci surowość przez 20 minut w 180*C uważając by nie wysuszyć mięsa. Podawać z pomidorową salsą i ulubionymi dodatkami.