Składniki :
- 2 opakowania łososia w kawałku
- sok z jednej limonki
- 4 słodkie pomidory
- 1 czerwona cebula
- pieprz cytrynowy, sól, pieprz
- pęczek kolendry
- oliwa z chili
- łyżeczka masła
- 2 łyżki sosu słodko-kwaśnego
Wykonanie :
Rybę nasmarować sosem słodko-kwaśnym i przyprawami i odstawić na bok. Pomidory pokroić w kostkę, dodać sok z limonki, posiekaną drobno cebulę, sól, pieprz, posiekaną kolendrę, a następnie całą salsę rozmieszać z kilkoma łyżkami oliwy i podsmażyć całość na maśle aż pomidory i cebula zmiękną. Mięso ułożyć w rękawie do pieczenia i piec aż straci surowość przez 20 minut w 180*C uważając by nie wysuszyć mięsa. Podawać z pomidorową salsą i ulubionymi dodatkami.