Składniki :

  • – 6 dzwonek łososia
  • – 3 łyżki oliwy z oliwek
  • – łyżeczka tymianku
  • – sok z cytryny
  • SOS :
  • – 15 dag serka homogenizowanego
  • – 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • – 3 ząbki czosnku
  • – 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • – sól i pieprz

Wykonanie :

Dzwonka umyć, osuszyć przyprawić do smaku . Skropić sokiem z cytryny i posmarować oliwą . Odstawić na 1h . Wyjąć rybę, położyć na ruszcie i piec na rozgrzanym grillu (może być to grill elektryczny) po 10 minut z każdej strony . Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę . Wymieszać z serkiem, jogurtem i posiekanym szczypiorkiem . Sos doprawić do smaku . Podawać do grillowanego łososia .