• opakowanie makaronu jajecznego chińskiego
  • 2 jajka sadzone
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka imbiru
  • sosy : sojowy, ostrygowy, rybny, chili – po 2 łyżki każdego sosu
  • ocet ryżowy 1 łyżka
  • olej sezamowy 2 łyżki
  • 2 kapusty pak choi
  • 1 brokuł
  • 2 szklanki posiekanej fasolki szparagowej
  • sól, pieprz

Na rozgrzanym oleju sezamowym podsmażyć posiekany czosnek i imbir, dodać wszystkie sosy po 2 łyżki, ocet, posiekaną kapustę i dusić aż kapusta zmniejszy swoją objętość. W osolonej wodzie ugotować fasolkę i brokuły a następnie dodać do kapusty w sosie. Dusić kilka chwil razem, dodać ugotowany makaron, dokładnie całość wymieszać, sprawdzić smak, ewentualnie doprawić do smaku w razie konieczności a następnie podawać z jajkiem sadzonym.