Składniki :
- opakowanie makaronu jajecznego chińskiego
- 2 jajka sadzone
- 4 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka imbiru
- sosy : sojowy, ostrygowy, rybny, chili – po 2 łyżki każdego sosu
- ocet ryżowy 1 łyżka
- olej sezamowy 2 łyżki
- 2 kapusty pak choi
- 1 brokuł
- 2 szklanki posiekanej fasolki szparagowej
- sól, pieprz
Wykonanie :
Na rozgrzanym oleju sezamowym podsmażyć posiekany czosnek i imbir, dodać wszystkie sosy po 2 łyżki, ocet, posiekaną kapustę i dusić aż kapusta zmniejszy swoją objętość. W osolonej wodzie ugotować fasolkę i brokuły a następnie dodać do kapusty w sosie. Dusić kilka chwil razem, dodać ugotowany makaron, dokładnie całość wymieszać, sprawdzić smak, ewentualnie doprawić do smaku w razie konieczności a następnie podawać z jajkiem sadzonym.