Składniki :
- makaron kokardki
- sałata masłowa
- 1 zielona papryka
- 1 czerwona papryka
- sporo posiekanego szczypiorku
- 8 dużych posiekanych w plasterki pieczarek
Dressing :
- 2 łyżki curry w proszku
- 1 łyżka cukru pudru
- olej kukurydziany ok.120ml
- 60ml białego octu winnego
- 1 czubata łyżka śmietany (można dodać więcej)
Wykonanie :
Makaron ugotować klasycznie w osolonej wodzie,odcedzić i wrzucić do miski wcześniej wyłożonej liśćmi sałaty. Dodać posiekane papryki,szczypiorek i pieczarki. W miseczce przygotować dressing : curry wymieszać z cukrem pudrem,cały czas mieszając dolewać oliwę,ocet i śmietanę. Mieszać tak długo aż składniki dokładnie się połączą. Gdy dressing będzie gotowy dodać go do pozostałych składników i dokładnie wymieszać całość.