Składniki :

  • makaron kokardki
  • sałata masłowa
  • 1 zielona papryka
  • 1 czerwona papryka
  • sporo posiekanego szczypiorku
  • 8 dużych posiekanych w plasterki pieczarek

Dressing :

  • 2 łyżki curry w proszku
  • 1 łyżka cukru pudru
  • olej kukurydziany ok.120ml
  • 60ml białego octu winnego
  • 1 czubata łyżka śmietany (można dodać więcej)

Wykonanie :

Makaron ugotować klasycznie w osolonej wodzie,odcedzić i wrzucić do miski wcześniej wyłożonej liśćmi sałaty. Dodać posiekane papryki,szczypiorek i pieczarki. W miseczce przygotować dressing : curry wymieszać z cukrem pudrem,cały czas mieszając dolewać oliwę,ocet i śmietanę. Mieszać tak długo aż składniki dokładnie się połączą. Gdy dressing będzie gotowy dodać go do pozostałych składników i dokładnie wymieszać całość.