Składniki :
- opakowanie makaronu muszelki
- 3 duże marchewki
- masło
- sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, domowy winegret [ocet, oliwa, przyprawy, musztarda]
- 2 ząbki czosnku
- koperek
- natka pietruszki
- cebula
Wykonanie :
Makaron ugotować klasycznie w osolonej wodzie, odcedzić i odstawić na bok.
Marchewki zestrugać na cienkie paseczki za pomocą obieraczki do warzyw.
Na maśle zestruganą marchewkę smażyć z dodatkiem posiekanej drobno cebuli z czosnkiem.
Warzywa przyprawić do smaku wszystkimi przyprawami.
Zrobić winegret i dodać do niego posiekany koperek i natkę pietruszki.
Gdy warzywa zmiękną zupełnie dodać do nich makaron, całość dokładnie wymieszać a następnie dodać przygotowany winegret.
Wszystko wymieszać dokładnie i od razu podawać.