Składniki :

  • opakowanie makaronu muszelki
  • 3 duże marchewki
  • masło
  • sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, domowy winegret [ocet, oliwa, przyprawy, musztarda]
  • 2 ząbki czosnku
  • koperek
  • natka pietruszki
  • cebula

Wykonanie :

Makaron ugotować klasycznie w osolonej wodzie, odcedzić i odstawić na bok.
Marchewki zestrugać na cienkie paseczki za pomocą obieraczki do warzyw.
Na maśle zestruganą marchewkę smażyć z dodatkiem posiekanej drobno cebuli z czosnkiem.
Warzywa przyprawić do smaku wszystkimi przyprawami.
Zrobić winegret i dodać do niego posiekany koperek i natkę pietruszki.
Gdy warzywa zmiękną zupełnie dodać do nich makaron, całość dokładnie wymieszać a następnie dodać przygotowany winegret.
Wszystko wymieszać dokładnie i od razu podawać.