Składniki :
- makaron muszelki
- 2 marchewki
- 2 pietruszki
- 1 pierś z kurczaka
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- natka pietruszki
- mały kawałek boczku
- sól, pieprz, kurkuma, curry, czerwona słodka papryka, przyprawa do kurczaka, 2 kostki rosołowe
- łyżka masła
Wykonanie :
Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem kostek rosołowych i kurkumy.
Kurczaka pokroić w drobną kostkę, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawami do kurczaka, curry, kurkumą, papryką i usmażyć na maśle.
Warzywa utrzeć na tarce i wrzucić do smażenia do kurczaka.
Cebulę drobno posiekać z czosnkiem i usmażyć na maśle na rumiano.
Dodać do kurczaka z warzywami i razem smażyć kilka chwil cały czas mieszając.
Boczek pokroić w kosteczkę, wysmażyć i razem z tłuszczykiem dodać do kurczaka z warzywami.
Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki i odcedzony makaron, całość wymieszać i podawać gorące.