Składniki :

  • opakowanie szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka masła
  • opakowanie sera gorgonzola
  • opakowanie makaronu pappardelle lub innego ulubionego
  • pomidorki koktajlowe do podania
  • 0,3 kg piersi z indyka
  • pół szklanki śmietanki 30%
  • parmezan do podania
  • sól, pieprz, odrobina słodkiej i ostrej papryki i curry

Wykonanie :

Szpinak podsmażyć na maśle z czosnkiem, solą i pieprzem, dodać wcześniej przyprawionego indyka i smażyć razem aż mięso straci surowość i zmięknie. Dodać śmietankę i pokruszony ser gorgonzola i dusić razem kilka minut. Wrzucić ugotowany makaron i dokładnie całość wymieszać, doprawić w razie potrzeby gdy ser całkowicie się rozpuści. Podawać przybrane pomidorkami i posypane parmezanem.