Składniki :
- -> 2 podwójne piersi z kurczaka
- -> makaron penne
- -> 2 cebule
- -> puszka białej fasoli
- -> parmezan
- -> świeża bazylia
- -> sos słodko-kwaśny ze słoiczka
- -> oliwa z oliwek
- -> sól, pieprz, szczypta czerwonej słodkiej i ostrej papryki, szczypta curry
Wykonanie :
makaron ugotować w wodzie z solą, przelać i odstawić na bok. Kurczaka pokroić w paseczki, cebulę posiekać w drobną kostkę. Na oliwie podsmażyć na rumiano cebulę, dodać kurczaka i smażyć kilka minut. Przyprawić całość do smaku, dodać odsączoną i przelaną pod bieżącą wodą fasolę i sos słodko-kwaśny i gotować całość na małym ogniu pod przykryciem 10 minut. Na koniec gotowania makaron dodać do sosu, posypać startym parmezanem i listkami bazylii, od razu podawać.