Składniki :

  • opakowanie makaronu ryżowego
  • opakowanie tofu
  • puszka grzybków słomkowych w zalewie [można zastąpić innymi np mun lub shiitake]
  • opakowanie mrożonych warzyw chińskich
  • 1 świeży brokuł lub opakowanie mrożonego
  • świeża kolendra
  • puszka mleka kokosowego
  • jajka sadzone na oleju kokosowym – ilość wedle uznania i planowanych porcji
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 4 łyżki sosu ostrygowego
  • chili w płatkach – ilość wedle uznania
  • 2 łyżki sosu z tamaryndowca
  • sól do smaku
  • olej kokosowy

Wykonanie :

Na rozgrzanym oleju kokosowym podsmażyć wszystkie warzywa tak, by zmiękły, dodać wszystkie sosy i przyprawy a następnie dodać pokrojone w kostkę tofu, pokrojone grzybki, posiekany czosnek, dodać mleko kokosowe i dusić całość 10 minut co jakiś czas mieszając. Sprawdzić smak, doprawić wedle gustu sosami lub solą a następnie dodać wcześniej ugotowany makaron. Całość wymieszać, dodać połowę posiekanej kolendry i dusić jeszcze około 5 minut. Podawać z jajkiem sadzonym i posypane świeżą kolendrą.