Składniki :
- 1 czerwona cebula
- sól, pieprz, 3 małe suche papryczki chili
- sok z połowy cytryny
- 1 łyżka jasnego sosu sojowego
- 1 łyżeczka sosu rybnego
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- pęczek świeżej kolendry
- 4 ząbki czosnku
- łyżka masła
- olej
- makaron ryżowy
- pierś z kurczaka
- mąka ziemniaczana lub kukurydziana do zagęszczenia sosu
Wykonanie :
Cebulę, przyprawy, sosy, sok cytrynowy, oliwę, czosnek i kolendrę zmiksować w blenderze na gładki sos. Kurczaka pokroić drobno, przyprawić solą i pieprzem i usmażyć na łyżce masła z dodatkiem oleju. Zalać mięso sosem kolendrowym i dusić na małym ogniu kilka minut. Na koniec sos zagęścić lub pozostawić rzadszy. Makaron przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i od razu po odcedzeniu wymieszać z gorącym sosem.
to tak ma być. zawsze można dodać coś od siebie pod swój smak :)
Sosu jest za mało wg przepisu i jest zbyt kwasny. Przepis padaczka