Składniki :

  • – 2 piersi kurczaka
  • – papryka czerwona
  • – 1/2 szklanki czarnych oliwek
  • – 1 łyżeczka sosu sojowego
  • – 1/2 łyżeczki vegety
  • – 1 łyżka mąki
  • – czerwony pieprz
  • – sól
  • – natka pietruszki
  • – makaron sojowy
  • – 2 l bulionu z kostki
  • – tłuszcz do smażenia

Wykonanie :

Paprykę pokroić w plasterki. Piersi z kurczaka lekko rozbić tłuczkiem, pokroić w paski, przyprawić do smaku solą, pieprzem i vegetą, oprószyć mąką. Na tłuszczu smażyć paski kurczaka na złoto. Zdjąć kurczaka i wrzucić paprykę i smażyć 5 minut. Dodać spowrotem kurczaka, oliwki, wyłączyć ognień, przykryć pokrywką. Makaron włożyć do zagotowanego bulionu i po 2-3 minutach wyjąć na sito. Następnie dodać makaron do patelni z kurczakiem i warzywami, dodać sos sojowy i posiekaną natkę pietruszki. Całość krótko razem podgrzać i podawać.