Składniki :
- – 2 piersi kurczaka
- – papryka czerwona
- – 1/2 szklanki czarnych oliwek
- – 1 łyżeczka sosu sojowego
- – 1/2 łyżeczki vegety
- – 1 łyżka mąki
- – czerwony pieprz
- – sól
- – natka pietruszki
- – makaron sojowy
- – 2 l bulionu z kostki
- – tłuszcz do smażenia
Wykonanie :
Paprykę pokroić w plasterki. Piersi z kurczaka lekko rozbić tłuczkiem, pokroić w paski, przyprawić do smaku solą, pieprzem i vegetą, oprószyć mąką. Na tłuszczu smażyć paski kurczaka na złoto. Zdjąć kurczaka i wrzucić paprykę i smażyć 5 minut. Dodać spowrotem kurczaka, oliwki, wyłączyć ognień, przykryć pokrywką. Makaron włożyć do zagotowanego bulionu i po 2-3 minutach wyjąć na sito. Następnie dodać makaron do patelni z kurczakiem i warzywami, dodać sos sojowy i posiekaną natkę pietruszki. Całość krótko razem podgrzać i podawać.