• opakowanie makaronu spaghetti
  • pół pęczka natki pietruszki do podania
  • 2 łyżki kaparów posiekane drobno
  • 4 łyżki mascarpone
  • 2 szklanki rosołu drobiowego
  • 1 posiekana drobno cebula
  • czubata łyżka masła
  • łyżka oliwy
  • sól, pieprz
  • 2 przeciśnięte ząbki czosnku

Na maśle z oliwą wysmażyć na złoto cebulę, dodać czosnek i kapary i smażyć razem cały czas mieszając aż całość się lekko podsmaży. Dodać przyprawy, rosół, mascarpone i dusić pod przykryciem 15 minut. Sprawdzić smak, doprawić w razie konieczności i lekko zagęścić mąką wedle uznania. Ugotować makaron i gorący przełożyć do sosu. Dokładnie całość wymieszać by makaron był dokładnie pokryty sosem i podawać z natką pietruszki.