Składniki :
- opakowanie dużych krewetek
- 3 duże słodkie pomidory
- 4 ząbki czosnku
- 1 biała cebula
- puszka mleczka kokosowego
- olej kokosowy do smażenia
- makaron spaghetti
- sól, pieprz, chili w płatkach, curry, adżika pikantna
Wykonanie :
Na oleju kokosowym wysmażyć posiekaną cebulę razem z połową przeciśniętego czosnku. Dodać adżikę i curry, sól, pieprz i płatki chili i smażyć chwilę razem a następnie dodać obrane wcześniej krewetki. Smażyć aż krewetki zaczną się różowić i wyłączyć grzanie. Następnie zmiksować na gładko pomidory z pozostałą częścią czosnku i zalać krewetki. Włączyć grzanie na minimum i dusić pod przykryciem. W tym czasie ugotować makaron w osolonej wodzie. Gdy makaron będzie gotowy – zalać go sosem z krewetkami i podgrzewać całość mieszając przez minutę. Makaron ma wciągnąć nadmiar sosu. Podawać gorące.
