Składniki :

  • -> makaron spaghetti
  • -> 30 dag pieczarek
  • -> 3 małe cebule
  • -> 40 dag krewetek (mogą być z mrożonki lub ze słoiczka w zalewie)
  • -> szklanka śmietany
  • -> brokuły (mrożone lub świeże)
  • -> sos słodko-kwaśny ze słoika
  • -> łyżka przyprawy curry
  • -> masło
  • -> sól, pieprz, szczypta czerwonej papryki i płaska łyżeczka chili

Wykonanie :

Brokuły ugotować al’dente w osolonej wodzie, odstawić na bok. Pieczarki pokroić na grube plastry, cebulę posiekać dość drobno i zeszklić na maśle razem z pieczarkami, dodać curry i dusić pod przykryciem 5 minut. Dodać śmietanę i sos ze słoika, zagotować, dodać krewetki, podzielone brokuły i przyprawić do smaku resztą przypraw. Całość dusić jeszcze 5 minut pod przykryciem. makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić a następnie dodać do sosu z krewetkami, całość razem zagotować i podawać.