Składniki :
- -> makaron spaghetti
- -> 30 dag pieczarek
- -> 3 małe cebule
- -> 40 dag krewetek (mogą być z mrożonki lub ze słoiczka w zalewie)
- -> szklanka śmietany
- -> brokuły (mrożone lub świeże)
- -> sos słodko-kwaśny ze słoika
- -> łyżka przyprawy curry
- -> masło
- -> sól, pieprz, szczypta czerwonej papryki i płaska łyżeczka chili
Wykonanie :
Brokuły ugotować al’dente w osolonej wodzie, odstawić na bok. Pieczarki pokroić na grube plastry, cebulę posiekać dość drobno i zeszklić na maśle razem z pieczarkami, dodać curry i dusić pod przykryciem 5 minut. Dodać śmietanę i sos ze słoika, zagotować, dodać krewetki, podzielone brokuły i przyprawić do smaku resztą przypraw. Całość dusić jeszcze 5 minut pod przykryciem. makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić a następnie dodać do sosu z krewetkami, całość razem zagotować i podawać.