Składniki :
- 1 pierś z kurczaka pokrojona na małe kawałki, przyprawiona solą, pieprzem i przyprawą do bruschetty i usmażona na rumiano na maśle z oliwą truflową
- opakowanie świeżego szpinaku
- 4 zmiksowane świeże pomidory usmażone na maśle
- główka czosnku drobno posiekanego i usmażonego z pomidorami
- szklanka śmietanki 30%
- makaron tagliatelle
- pół szklanki tartego parmezanu lub cheddara
- sól, pieprz
- 1 cebula drobno posiekana i wysmażona na złoto na oliwie truflowej z masłem
Wykonanie :
Na patelni połączyć usmażone pomidory z cebulą, dolać śmietankę, szpinak i usmażonego kurczaka i całość zagotować. Sprawdzić smak, doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać ugotowany makaron, dokładnie całość wymieszać i od razu serwować z tartym serem.