• 1 pierś z kurczaka pokrojona na małe kawałki, przyprawiona solą, pieprzem i przyprawą do bruschetty i usmażona na rumiano na maśle z oliwą truflową
  • opakowanie świeżego szpinaku
  • 4 zmiksowane świeże pomidory usmażone na maśle
  • główka czosnku drobno posiekanego i usmażonego z pomidorami
  • szklanka śmietanki 30%
  • makaron tagliatelle
  • pół szklanki tartego parmezanu lub cheddara
  • sól, pieprz
  • 1 cebula drobno posiekana i wysmażona na złoto na oliwie truflowej z masłem

Na patelni połączyć usmażone pomidory z cebulą, dolać śmietankę, szpinak i usmażonego kurczaka i całość zagotować. Sprawdzić smak, doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać ugotowany makaron, dokładnie całość wymieszać i od razu serwować z tartym serem.