Składniki :
- opakowanie makaronu tagliatelle
- 1 wysmażona na rumiano drobno posiekana cebula
- 4 przeciśnięte ząbki czosnku
- 2 szklanki suszonych grzybów ugotowanych w 6 szklankach rosołu drobiowego
- 0,5 kg pieczarek
- 2 czubate łyżki masła
- 2 łyżki oliwy truflowej
- 2 łyżki mascarpone
- sól, pieprz
- słoiczek kremu truflowego
- natka pietruszki
Wykonanie :
Do wysmażonej cebuli dodać ugotowane grzyby razem z rosołem z gotowania, dodać czosnek, mascarpone, podsmażone na maśle z oliwą pokrojone pieczarki razem z całym masłem, przyprawy, krem truflowy, posiekaną natkę i całość gotować na wolnym ogniu 20 minut co jakiś czas mieszając. Sprawdzić smak, doprawić w razie potrzeby a następnie dodać wcześniej ugotowany makaron, dokładnie całość wymieszać i od razu podawać.