• opakowanie makaronu tagliatelle
  • 1 wysmażona na rumiano drobno posiekana cebula
  • 4 przeciśnięte ząbki czosnku
  • 2 szklanki suszonych grzybów ugotowanych w 6 szklankach rosołu drobiowego
  • 0,5 kg pieczarek
  • 2 czubate łyżki masła
  • 2 łyżki oliwy truflowej
  • 2 łyżki mascarpone
  • sól, pieprz
  • słoiczek kremu truflowego
  • natka pietruszki

Do wysmażonej cebuli dodać ugotowane grzyby razem z rosołem z gotowania, dodać czosnek, mascarpone, podsmażone na maśle z oliwą pokrojone pieczarki razem z całym masłem, przyprawy, krem truflowy, posiekaną natkę i całość gotować na wolnym ogniu 20 minut co jakiś czas mieszając. Sprawdzić smak, doprawić w razie potrzeby a następnie dodać wcześniej ugotowany makaron, dokładnie całość wymieszać i od razu podawać.