Składniki :
- 1 średnia cukinia
- 1 średni bakłażan
- 4 ząbki czosnku
- opakowanie makaronu uszka
- 12 dużych pieczarek
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka oliwy
- sól, pieprz
Wykonanie :
Cukinię pokroić w mniejsze kawałki, bakłażana pokroić w plastry, zasolić i odstawić na 15 minut by się ”spocił”. Po tym czasie plastry bakłażana przepłukać pod bieżącą wodą i pokroić w podobne kawałki co cukinia. Czosnek posiekać drobno, pieczarki pokroić w plasterki. Na łyżce masła usmażyć grzyby z odrobiną przypraw i zdjąć z patelni. Wrzucić kolejną łyżkę masła i oliwę i smażyć cukinię i bakłażana oraz posiekany czosnek też lekko całość przyprawiając. Gdy warzywa znacznie zmiękną dodać ponownie grzyby i smażyć całość na małym ogniu pod przykryciem co jakiś czas mieszając. W tym czasie ugotować makaron i bez przepłukiwania go pod wodą dodać od razu do warzyw. Wymieszać wszystko razem i od razu podawać.