• opakowanie ulubionego makaronu
  • 0,5 kg pieczarek
  • 2 małe cukinie
  • 2 czubate łyżki mascarpone
  • pół szklanki śmietany 18%
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • łyżka masła
  • łyżka oliwy
  • pęczek natki pietruszki
  • 0,5 kg piersi z indyka
  • puszka rozdrobnionych pomidorów [opcjonalnie]
  • parmezan do podania
  • tymianek, oregano
  • sól, pieprz, chili w płatkach do smaku, curry i papryka
  • łyżeczka soku z cytryny
  • 2 szklanki rosołu drobiowego

Na oliwie z masłem wysmażyć posiekaną cebulę z czosnkiem, dodać pieczarki i cukinię pokrojoną w plasterki i smażyć razem a następnie dodać pomidory, sok cytrynowy, śmietanę, mascarpone, natkę pietruszki, tymianek i oregano, przyprawy, rosół i całość gotować na małym ogniu 10 minut. Po tym czasie dodać pokrojone cienkie małe kawałki piersi z indyka i dusić w sosie aż mięso będzie gotowe uważający by nie było suche. Na koniec sprawdzić ponownie smak, ewentualnie doprawić i podawać z ulubionym makaronem i parmezanem.