Składniki :
- opakowanie ulubionego makaronu
- 0,5 kg pieczarek
- 2 małe cukinie
- 2 czubate łyżki mascarpone
- pół szklanki śmietany 18%
- 4 ząbki czosnku
- 1 cebula
- łyżka masła
- łyżka oliwy
- pęczek natki pietruszki
- 0,5 kg piersi z indyka
- puszka rozdrobnionych pomidorów [opcjonalnie]
- parmezan do podania
- tymianek, oregano
- sól, pieprz, chili w płatkach do smaku, curry i papryka
- łyżeczka soku z cytryny
- 2 szklanki rosołu drobiowego
Wykonanie :
Na oliwie z masłem wysmażyć posiekaną cebulę z czosnkiem, dodać pieczarki i cukinię pokrojoną w plasterki i smażyć razem a następnie dodać pomidory, sok cytrynowy, śmietanę, mascarpone, natkę pietruszki, tymianek i oregano, przyprawy, rosół i całość gotować na małym ogniu 10 minut. Po tym czasie dodać pokrojone cienkie małe kawałki piersi z indyka i dusić w sosie aż mięso będzie gotowe uważający by nie było suche. Na koniec sprawdzić ponownie smak, ewentualnie doprawić i podawać z ulubionym makaronem i parmezanem.