Składniki :

  • opakowanie średniej wielkości krewetek
  • 2 szklanki mixu warzyw chińskich na patelnię
  • 2 szklanki fasolki szparagowej
  • 6 zmiażdżonych ząbków czosnku
  • puszka mleczka kokosowego
  • 2 łyżki masła
  • łyżeczka oleju kokosowego
  • ulubiony makaron
  • łyżka sosu rybnego
  • sól, chili w płatkach

Wykonanie :

Warzywa podsmażyć na maśle z odrobiną soli. Krewetki podsmażyć z czosnkiem na maśle z olejem kokosowym a następnie dodać do nich warzywa i mleczko kokosowe. Dusić na małym ogniu 5 minut, doprawić sosem rybnym, solą i chili i dusić jeszcze 2 minuty. Makaron klasycznie ugotować w osolonej wodzie i gorący zalać sosem z krewetkami. Sos można lekko zagęścić mąką ziemniaczaną.