Składniki :
- makaron kolanka lub inny dowolny ulubiony
- fasolka szparagowa mrożona
- pierś z kurczaka
- pieczarki
- śmietana
- sos do kebabu lub czosnkowy (gotowy)
- przyprawa do kurczaka,czerwona papryka,natka pietruszki,sól,pieprz
Wykonanie :
Makaron ugotować klasycznie,przecedzić i odstawić na bok. Kurczaka pokroić w kostkę i z dodatkiem soli,pieprzu,czerwonej papryki i przyprawy do kurczaka usmażyć na maśle na rumiano. Na maśle usmażyć pokrojone w grube plasterki pieczarki,posolić,chwilę podusić. Dodać do pieczarek fasolkę i kurczaka,dolać wodę i dusić pod przykryciem tak długo,aż fasolka będzie gotowa. Śmietanę wymieszać z gotowym sosem i dolać do farszu. Dusić całość kilkanaście minut. Dodać posiekaną natkę. Posmakować,przyprawić do smaku w razie potrzeby. Na koniec dodać makaron i dokładnie całość wymieszać. Podawać gorące.