Składniki :

  • makaron kolanka lub inny dowolny ulubiony
  • fasolka szparagowa mrożona
  • pierś z kurczaka
  • pieczarki
  • śmietana
  • sos do kebabu lub czosnkowy (gotowy)
  • przyprawa do kurczaka,czerwona papryka,natka pietruszki,sól,pieprz

Wykonanie :
Makaron ugotować klasycznie,przecedzić i odstawić na bok. Kurczaka pokroić w kostkę i z dodatkiem soli,pieprzu,czerwonej papryki i przyprawy do kurczaka usmażyć na maśle na rumiano. Na maśle usmażyć pokrojone w grube plasterki pieczarki,posolić,chwilę podusić. Dodać do pieczarek fasolkę i kurczaka,dolać wodę i dusić pod przykryciem tak długo,aż fasolka będzie gotowa. Śmietanę wymieszać z gotowym sosem i dolać do farszu. Dusić całość kilkanaście minut. Dodać posiekaną natkę. Posmakować,przyprawić do smaku w razie potrzeby. Na koniec dodać makaron i dokładnie całość wymieszać. Podawać gorące.