Składniki :

  • 1 pierś z kurczaka
  • makaron muszelki lub kokardki
  • pęczek natki pietruszki
  • masło
  • oliwa
  • pieczarki
  • pół kubka jogurtu naturalnego
  • kurkuma, sól, pieprz, czerwona ostra papryka, przyprawa do kurczaka, curry
  • czerwona papryka

Wykonanie :
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i przyprawić solą, pieprzem, curry, papryką, kurkumą, przyprawą do kurczaka i wymieszać z oliwą.
Smażyć na rumiano i odstawić na bok.
Na tej samej patelni na której był pieczony kurczak smażyć posiekane w plasterki pieczarki na maśle z oliwą, solą i pieprzem.
makaron klasycznie ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy.
Pietruszkę drobno posiekać.
Paprykę pokroić dowolnie i dodać do pieczarek.
Gdy wszystko będzie usmażone dodać do papryki z pieczarkami usmażonego kurczaka, natkę pietruszki i zalać jogurtem.
Chwilę dusić na bardzo małym ogniu i na koniec dodać ugotowany makaron.
Gdy całość się podgrzeje sprawdzić smak i ewentualnie jeszcze doprawić.